Eftersom du nu är här så antar jag att du vill veta vem jag är:

Jag föddes på Borgholms BB den 22 september 1951.Jag som liten grabb Min far som var guldsmed/optiker, och min mor som var hemmafru blev därmed 3-barnsföräldrar. Hemma fanns redan två systrar som väntade på min ankomst.

Nära oss fanns också mormor, som var krögare, och gjorde allt för att skämma bort mig.

Jag gick 7 år i grundskolan i Borgholm för att sedan öka på mina kunskaper ytterligare 1 år i samrealskolan.

Årskurs 8-9 gick jag i Uppsala. Var under tiden inneboende hos min äldre syster Monica och hennes man Janne, som redan hunnit bosätta sig i Uppsala.

Mitt allra första jobb var som biljettförsäljare på färjan mellan Kalmar och Färjestaden.

Lumpen slapp inte heller jag ifrån, blev placerad på S1 i Uppsala åren 1969-70.

Efter militärtjänstgöringen jobbade jag på Svenska Renault, GM och Ford i Stockholm i ca 3 år.Jag som servitör på Strand Hotell, Borgholm

Trött på storstaden flyttade jag sedan återigen hem till Öland. Det var då jag började i restaurangbranschen som servitör. Påbrå fanns ju från mormor, så kanske finns även yrkesval i generna.

Även om jag trivdes på krogen så sadlade jag om efter ett par år.

Jobbade då som styckare på Kalmar Läns Slakterier.

 

Under hela ungdomstiden blev det en Min son Tobiashel del festande med grabbarna. Givetvis inkluderade det en hel del tjejer som man umgicks med. Roligt var det och 1975 resulterade det i att jag fick min första son, Tobias.

 

Jobbet som styckare varade i 2 år, sedan var det dags att återvända till krogbranschen. Den här gången stannade jag i ca 4 år innan jag återigen sadlade om. I 5 år arbetade jag som skorstensfejare. Därför finns det nog inte så många stugor på Öland som inte jag varit inne i. Tyvärr är inte arbetsmiljön så bra för sotare, jag drabbades av astma och tvingades sluta.

Satte mig återigen på skolbänken och läste turistservice. Under en kort period arbetsprövadeMin son Christoffer jag som skrivande fotograf på ÖlandsBladet.

Nu är året 1987 och jag får ytterligare en son, Christoffer.

1988 hamnade jag återigen i krogbranschen, och har jobbat som servitör sedan dess även om arbetsplatserna skiftat.Ungefär så här ser jag ut i dag

 

Idag bor jag i centrala Borgholm med min sambo Irene. Även hon har 2 barn fast av det motsatta könet. Vi har inga gemensamma barn utan väntar väl nu i första hand på att bli far- eller morföräldrar.

Just för tillfället arbetar jag bara extra på krogen. Eftersom det finns inte så många restauranger på Öland som har öppet året runt, är det knepigt att få fast anställning året runt.

Jag har också arbetat som ombud i FOLKSAM.

För tillfället har jag praktik på Ölands Skördefest.

Jag är förtroendevald som Regionalt skyddsombud i Hotell och Restaurangfacket, Vice ordförande i Borgholms FolketsHus och kassör i LO-facken på Öland, styrelsesuppleant (ersättare) i Norra Ölands Arbetarekommun. Jag är även ersättare i Miljö och Byggnadsnämden och ledamot i kommunens handikappsråd.

Ja, det var väl lite om mig , mer om mina intressen lär du märka när du läser vidare på mina sidor. Förutom fotografering och naturen, har jag åter tagit upp mitt intresse för jakt, jag tog jägarexamen 1994 men tiden har inte räckt till. Mitt enda nedlagda byte hittills lär väl vara min käring, som bara sitter i soffan och talar om vad och hur jag skall göra :-)